Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2016 gjorde Måns Zelmerlöw och Petra Mede succé som programledare – nu får Mede sällskap av Malin Åkerman istället. Se Zelmerlöws och Medes öppnande av Eurovisionfinalen 2016 i Stockholm. Foto: TT

Malin Åkerman och Petra Mede programleder Eurovision song contest 2024

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Malin Åkerman och programledare Petra Mede kommer att vara värdar för Eurovision i Malmö i maj.

”Malin Åkerman och Petra Mede i kombination är inget annat än en absolut drömduo.”, säger Ebba Adielsson, executive producer för Eurovision song contest 2024 i ett pressmeddelande.

2016 programledde Petra Mede och Måns Zelmerlöw Eurovision i Stockholm efter att Zelmerlöw vunnit 2015 års Eurovision med ”Heroes” 2015.

Eurovision song contest 2024

Duon röstades fram till Eurovisionfansens favoritprogramledare under 10-talet av Eurovisionsajten Wiwibloggs.

Mede har även programlett Eurovision i Malmö 2013 efter Loreens vinst 2012.

”En av de roligaste kvinnor jag vet”

”Tänk att få leda Eurovision ännu en gång. Det är en sån otrolig ära. Efter att först ha lett det ensam och sen med ljuvliga Måns Zelmerlöw vid min sida, ser jag nu så mycket fram emot att jobba med Malin”, säger Petra Mede i pressmeddelandet.

Malin Åkerman säger i samma utskick:

”Jag är så exalterad och lite nervös, men bara på ett positivt sätt. Jag har alltid gillat Eurovision och att får vara en del av detta fantastiska program, och det med Petra, är inget annat än en dröm. Dessutom är Petra en av de roligaste kvinnor jag vet. ”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet