Diego Maradona 1986. Foto: AP/TT

Maradona planerar att stämma Netflix

Uppdaterad
Publicerad

Den argentinska fotbollsikonen Diego Maradona kan komma att stämma Netflix. Maradona anklagar nu strömningsjätten för att missbruka hans varumärke i en kommande film.

”È stata la mano di dio”, som betyder ”det var Guds hand”, regisseras av den italienska Oscarsbelönade regissören Paolo Sorrentino. Filmen beskrivs som en personlig uppväxtskildring som utspelar sig i 80-talets Neapel, där Maradona tillbringade stora delar av sin framgångsrika, och skandalomsusade, karriär.

Varumärkesmissbruk

Efter att Sorrentino nyligen avslöjat filmplanerna dröjde det inte länge förrän det blev tydligt att den tidigare anfallsstjärnan hade vissa synpunkter. Under helgen meddelade hans advokat via sociala medier att man nu undersöker möjligheten att vidta rättsliga åtgärder för missbruk av registrerat varumärke.

”Guds hand” ledde till mål

Uttrycket ”det var Guds hand” är tätt förknippat med Maradona, efter att han använt det för att beskriva sitt spektakulära mål mot England i fotbolls-VM 1986 då han boxade in bollen i mål med vänsterhanden. Hur närvarande han eventuellt kommer att vara i den kommande filmen, är dock inte offentliggjort ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.