Gratistidningen Metro delas ut dagligen i Sveriges tre största städer. Foto: TT

Fler avhopp från Metro

Uppdaterad
Publicerad

Metros två nyhetschefer och en reporter meddelade i dag att de säger upp sig från tidningen. Under dagen meddelade även TV4 att man avbryter samarbetet med Metros viralgranskaren till följd av tidningsägaren Mats Qvibergs uttalanden på Nyheter Idag.

Johanna Cardell och Emmelie Wallroth lämnar sina poster som nyhetschefer på Metro, enligt Dagens Media.

Tidningen fick i februari en ny ägare i finansmannen Mats Qviberg, men Emmelie Wallroth vill inte svara på huruvida ägarbytet har något med beslutet att göra.

– Jag har egentligen inga ytterligare kommentarer än så tyvärr, säger Emmelie Wallroth till DM.

LÄS MER: Qviberg ångrar intervju med Nyheter Idag

Johanna Cardell uppger å sin sida att ”känner att det är dags att gå vidare”.

De båda nyhetscheferna jobbar kvar på Metro månaden ut.

Men Emmelie Wallroth och Johanna Cardell är inte de enda som lämnar Metro – under dagen meddelade även reportern Anton Säll att han slutar på tidningen, enligt Resumé, som citerar hans Facebooksida.

Även krönikörerna Evyn Redar, Amat Levin, Viktor Banke, Emma Frans samt Eric Ljunggren, vice vd, har lämnat sina uppdrag för tidningen, uppger Resumé.

LÄS MER: Qviberg: ”Ja, det var olämpligt”

TV4 avbryter samarbete

Det har stormat rejält kring Metro sedan den nye ägaren Mats Qviberg i fredags medverkade i en intervju på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag, där han bland annat kallat en reporter på Metro för ”en typisk stalinist som vi vill bli av med”.

I morse meddelade TV4:s programdirektör Viveka Hansson också att kanalen avbryter samarbetet med Metros Viralgranskaren till följd av Qvibergs uttalanden

Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen köpte Metro genom bolaget Custos för 50 miljoner i februari i år.

LÄS MER: TV4 avbryter samarbete med Metro

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Metro och Qviberg

Mer i ämnet