Avicii kan prisas postumt på årets MTV Video Music Awards Foto: TT & Nicholas Hunt/AFP/TT

Avicii har chans på postumt pris under MTV-galan

Uppdaterad
Publicerad

I natt går MTV-galan av stapeln vid Radio City Music Hall i New York. Förväntningarna inför årets upplaga är höga. Bland de nominerade märks svenska Avicii som kan prisas postumt i två kategorier: Bästa dans och bästa visuella effekter för videon till låten Lonely Together.

I natt, svensk tid, kommer det gångna årets främsta musikvideos prisas vid årliga MTV Video music awards. Nytt för i år är att galan återgår till platsen där allt startade år för över trettio år sedan: Radio music hall i New York.

I april i år avled den svenska världsstjärnan Tim Bergling, känd som Avicii. Han har nu chans att prisas postumt i två kategorier för låten Lonely togehter: Bästa dans och bästa visuella effekter.

Cardi B har stor chans på vinst

Med tio nomineringar, bland annat i prestigekategorier som Årets artist och årets nykomling (bästa nya artist), står den amerikanska artisten Cardi B inför flertalet vinstchanser. Hon kommer även öppna hela kalaset med en konsert.

Makarna Carter (Beyoncé och Jay Z) tar hem andra platsen efter Cardi B gällande antalet nomineringar, med åtta stycken. Bland annat har paret chansen i kategorin årets video för den omtalade musikvideon till låten Apeshit.

Men även artister som Drake och Childish Gambino har chans på pris, de båda finns representerade i flertalet av galans 18 kategorier.

Pågått sedan 1984

MTV Video music awards har pågått sedan 1984. Under årets gala kommer bland annat det forna pojkbandet Backstreet Boys axla rollen som presentatörer. Men även en hyllning till den nyligen bortgångna souldrottningen Aretha Franklin kommer att äga rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.