Silvana Imam spelade på Emmabodafestivalen 2015. Foto: TT

Emmabodafestivalen lägger ned

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Emmabodafestivalen blir det sista av det småländska musikevenemanget. Festivalen var under sina tidiga år en samlingspunkt för svensk indiepop, men har under senare tid mest fokuserat på elektronisk musik och hiphop.

Emmabodafestivelen arrangeras i år för den trettionde gången – och i och med årets evenemang sätter arrangörerna punkt för evenemanget, enligt sajten Festivalrykten.

Enligt grundaren Håkan Karlsson är det dock inte ekonomiska motiv som ligger bakom beslutet att lägga ned

Emmabodafestivalen

– It's better to burn out than fade away, säger han i en kommentar.

12 000 besökare

Festivalen började som en viktig samlingsplats för svensk indiepop, men har under senare år mest fokuserat på elektronisk musik och hiphop.

Det småländska musikevenemanget arrangeras av Musikföreningen Vinterbadarna och har lockat omkring 12 000 besökare de senaste åren.

Under årens lopp har band som Popsicle, Cardigans, Broder Daniel och Silvana Imam spelat i Emmaboda och under årets festival, som äger rum 24-29 juli kommer bland andra Basshunter och Little Jinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emmabodafestivalen

Mer i ämnet