Artister som Icona Pop, Frank Ocean och Elliphant passar in på festivalens kriterier. Kanske kommer de? Foto: Ap/Scanpix/Press

Tysk festivaljätte startar ny vinterfestival

Publicerad

Företaget bakom Hultsfredsfestivalen och nya Bråvallafestivalen har nått Stockholm.

Hultsfredsfestivalen, Getaway Rock och nya Bråvallafestivalen – det tyska företaget FKP Scorpio växer sig allt större i Festivalsverige. Ryktet har surrat på sajten Festivalrykten, och nu kan Kulturnyheterna berätta att konsertjätten breder ut sig ännu mer i Sverige, med en ny vinterfestival.

Mellan den 8 och 10 mars 2013 ska FKP Scorpio ordna festival inomhus, i Münchenbryggeriets konsertlokaler i centrala Stockholm.
– Det blir en slags klubbfestival. Det är intressant att sätta ihop en festival vintertid i Sverige. Om man tittar på andra länder så händer det saker året runt, säger Rickard Nilsson på FKP Scorpio.

Mindre risk för krock

Rickard Nilsson håller med om att risken för att krocka med andra festivaler är extra liten så tidigt på året. Det lär inte bli någon upprepning av krocken mellan Peace & Love och Bråvallafestivalen.
– Precis, det vore ju skönt, säger han.

Münchenbryggeriet rymmer upp till 2000 festivalbesökare, men än är det inte klart hur många biljetter som kommer att släppas. Festivalen är bara i första planeringsstadiet, men arrangören berättar att den kan komma att bjuda på mer än musik:

– Det kommer förhoppningsvis att hända mer. Vi kommer att använda flera rum på Münchenbryggeriet.

Fokus: Nytt och svenskt

Den ännu namnlösa festivalen kommer i första hand att boka nya och svenska artister och band, så publiken bör inte förvänta sig dragplåster i stil med dem på Bråvallafestivalen (Avicii och Green Day).

– Det är ofta svårt för de mindre akterna som kommer att få visa upp sig. Så vi kommer att boka up and coming-band, säger Rickard Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Festival på Münchenbryggeriet

Mer i ämnet