Foto: TT

Morrissey släpper ny skiva

Uppdaterad
Publicerad

Morrissey-fans kan se fram emot en högtidsstund i höst. I november släpper den brittiske artisten Low in High-School – Morrisseys första skiva sedan 2014.

Skivan har spelats in i La Fabrique Studios in Frankrike och i Italien i Ennio Morricones Forum Studios, enligt Manchester Evening News.

Bakom Low in High-School står producenten Joe Chiccarelli, som tidigare har arbetat med artister som Frank Zappa, The Strokes, Beck and The White Stripes.

Kontroversiella uttalanden

Morrissey slog igenom under 80-talet igenom som sångare i The Smiths och har efter att bandet splittrades 1987 haft en framgångsrik solokarriär.

Den brittiske sångaren har under senare år ett antal gånger hamnat i blåsväder för en rad kontroversiella uttalanden.

Senast i mars kritiserades han för att i sin webbshop ha sålt en t-shirt med ett motiv föreställande författaren och människorättsaktivisten James Baldwin med texten ”Jag bär svart för att jag känner mig svart inombords” – en kombination som väckte starka känslor.

LÄS MER: Morrissey slutar sälja kontroverisell t-shirt.

I juli ställde Morrissey också in ett antal inbokade spelningar i Italien efter att han sagt sig ha blivit pistolhotad av en polis.

LÄS MER: Morrissey: ”Jag trodde att han skulle skjuta mig”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.