Teckning från rättssalen Foto: AP

Taylor Swift vittnar i rätten: ”Det var väldigt chockartat”

Publicerad

Det har gått fyra år.

Nu vittnar Taylor Swift i rätten mot radiomannen som anklagas för att ha ofredat henne sexuellt.

– Jag kände hur han tog tag i min rumpa under kjolen, säger artisten.

Det var under ett möte inför Taylor Swifts spelning i Colorado 2013, som den 55-åriga amerikanska radioprofilen ska ha stoppat in en hand under artistens kjol och tagit tag i hennes rumpa, enligt stämningen.

När Taylor Swift berättade om händelsen kort därefter avskedades profilen från radiostationen. Han valde då att stämma Swift, för att ha förstört hans karriär på grund av anklagelsen. Artisten svarade med att stämma radioprofilen tillbaka, för sexuellt ofredande.

Nu pågår rättegången om ofredandet i Denver, Colorado.

LÄS MER: Swift återvänder till strömningstjänster

Enligt Taylor Swifts vittnesmål ska radioprofilen ha tagit tag i hennes rumpa och inte släppt taget, trots att hon rörde sig bort från honom.

– Det var väldigt chockartat. Jag har aldrig behövt hantera någonting liknande tidigare, säger artisten enligt BBC.

LÄS MER: Kräver en dollar för sexuellt ofredande

På frågor från radioprofilens försvarsadvokat om varför inte artistens livvakt ingrep och om det inte kunde ha varit så att hon missuppfattat situationen, svarade Swift:

– Jag tänker varken tillåta dig eller din klient att klandra mig för det här.

I skadestånd kräver Taylor Swift en dollar – motsvarande åtta kronor. Hon har tidigare uppgett att den symboliska summan ska tjäna som ett exempel för att andra kvinnor ska slippa offentliga förnedrande handlingar.

Radioprofilen förnekar fortfarande att händelsen har ägt rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.