Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kesha, Zara Larsson, Iman – I klippet går musikkritiker Tali da Silva genom några av musiksläppen att ha koll på. Foto: Kemosabe records, IZ records

Veckans musiksläpp: Kesha, Zara Larsson och Iman

Uppdaterad
Publicerad

Det är fredag och i sedvanlig ordning sammanfattar Kulturnyheterna veckans musiksläpp att ha koll på. I klippet ovan går musikkritiker Tali da Silva genom några av artisterna som är aktuella denna vecka.

Bland annat är artisten Kesha tillbaka. Hon förknippas kanske främst med popdängor som ”Tik tok” och ”Die young” som fick stort genomslag i slutet av 00-talet och början av 10-talet.

Men efter en lång och utdragen rättsprocess där hon stämt sin producent för bland annat sexuella övergrepp och misshandel, något som han nekar till, släpper hon nu ett nytt album. ”Gag order” heter det och kan enligt da Silva vara en referens till rättsfallet.

Musikfredag

Musikmässigt skiljer det sig från hennes tidigare släpp, menar da Silva.

– Det är mycket osäkerhet, ångest och svåra känslor. Det finns ingenting på det här albumet man kan förfesta till så det har ingenting med de här gamla Kesha-låtarna att göra.

Hör hur den nya musiken låter i klippet ovan.

Även svenska superstjärnan Zara Larsson och artisten Iman är aktuella med ny musik, i klippet ovan hör du hur det låter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikfredag

Mer i ämnet