Brian Wilson, Cyndi Lauper och Per Gessle är alla förkrossade över Tom Pettys död. Foto: TT

Musikvärlden sörjer Tom Petty

Publicerad

Rockstjärnan och låtskrivaren Tom Petty avled tidigt på morgonen svensk tid. Besked möttes med sorg och bestörtning från musiker runt om i världen – som hyllar den legendariske amerikanska artisten.

Bob Dylan, som spelade tillsammans med Tom Petty i gruppen Traveling Wilburys, kallade nyheterna om vännens död förkrossande och sa sig vara chockad över beskedet i en intervju med tidningen Rolling Stone.

– Han var en fantastisk artist, full av ljus, en vän och jag kommer aldrig glömma honom, säger Dyland till tidningen.

Brian Wilson förkrossad

”Jag är förkrossad av att höra om Tom Petty. Tom var en jävel på att skriva låtar och göra album. Han kommer vara saknad av alla musikälskare.”, skriver Beach Boys-legendaren Brian Wilson på Twitter.

Foto: Twitter

Den amerikanska singer-songwritern Carole King uttryckte sitt stöd för Tom Pettys familj på Twitter, och för de som drabbats av skjutningen i Las Vegas. ”Mitt hjärta går ut till alla som drabbats av den horribla skjutningen i Las Vegas, och till Tom Pettys familj, vänner och fans, en skara jag ställer mig till.”, skriver Carole King.

Foto: Twitter

Paul McCartney uttryckte sitt stöd till Pettys familj på Twitter när beskedet att artisten förts till sjukhus spreds i media.

Foto: Twitter

”Tom Petty är borta. Han var verkligen en av de stora och kommer vara saknad. Mina tankar och böner går till hans familj. RIP.”, skrev Cyndi Lauper.

Foto: Twitter

Gessle hyllar Petty

Även svenska musiker har kommenterat rocklegendarens bortgång. ”Åh nej! Den av bästa av de bästa är borta. Så ledsamt.”, skriver Per Gessle på Twitter.

Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.