Tom Cruise under premiären av den senaste Mission: Impossible-filmen i juli 2018. Foto: Brent N. Clarke/TT

Nasa: Cruise ska spela in film i rymden

Uppdaterad
Publicerad

Hollywoodstjärnan Tom Cruise planerar att, tillsammans med bland annat Teslaentreprenören Elon Musk, spela in den första långfilmen i rymden. Det bekräftas av Nasa.

Uppgifterna hade sipprat ut i amerikanska medier. Men nu bekräftar Nasa att det finns planer på att för första gången spela in en långfilm i rymden.

”Nasa ser fram emot att jobba tillsammans med Tom Cruise på en film ombord på Internationella rymdstationen. Vi behöver populära medier för att inspirera en ny generation ingenjörer och forskare till att göra Nasas ambitiösa planer till verklighet”, skriver Nasachefen Jim Bridenstine på Twitter.

Samarbete med Musk

Bridenstine bjuder inte på ytterligare detaljer om projektet, som till exempel handling eller vem, vilka eller vad Tom Cruise ska spela mot.

Men Nasas bekräftelse följer uppgifter från Deadline som gjort gällande att Cruise och Space X- och Teslaentreprenören Elon Musk ska samarbeta på vad som kommer att bli den första långfilmen inspelad i rymden.

Den kommande filmen befinner sig än så länge i planeringsstadiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.