Coldplays Chris Martin och Miley Cyrus är två av artisterna som kommer att medverka. Foto: TT

Ny stödgala för pandemins offer

Uppdaterad
Publicerad

På lördag uppträder bland andra artisterna Miley Cyrus, Shakira och Coldplay under en välgörenhetskonsert till stöd för coronapandemins offer.

Bakom initiativet, som heter “Global Goal: Unite For Our Future,” står Europeiska unionen och organisationen Global citizen. Den digitala konserten kommer att strömmas och sändas på flera tv-kanaler, och målet är att samla in pengar till de människor som drabbats hårdast av pandemin.

Under en pressträff inför galan, uppmanade popstjärnan Miley Cyrus donatorer att slanta upp pengar till tester, behandlingar och vaccinforskning, för att även världens fattiga ska kunna få del av hjälpen.

Coronaviruset och kulturen

Andra galan i sitt slag

Lördagens gala blir den andra stora välgörenhetskonserten att arrangeras sedan pandemin bröt ut. Redan i april hölls ”One world – together at home” som WHO arrangerade tillsammans med Lady Gaga, där en rad stora artister uppträdde på länk från sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet