Pete Parada, trummis i The Offspring, tvingas lämna bandet efter att ha vägrat ta vaccin mot covid-19. Foto: Wikimedia commons/TT

Offspringtrummis sparkas – vill inte ta vaccin

Uppdaterad
Publicerad

Pete Parada, som varit trummis i The Offspring sedan 2007, har fått sparken från bandet. Anledningen är enligt Parada själv att han, efter sin läkares inrådan, inte vill ta vaccin mot covid-19, rapporterar NME.

Parada offentliggjorde det hela i ett inlägg på Instagram under tisdagen, där han bland annat skrev att det nyligen ”blivit bestämt att jag är osäker att vara i närheten av, i studion och på turné”.

Han skriver också att hade en mild variant av viruset i fjol och att han är övertygad om att han kan klara sig igenom det igen, men att han inte är lika säker på att han skulle överleva ”en till omgång av Guillain-Barrés syndrom efter vaccinering”.

Guillain-Barrés syndrom är en inflammatorisk sjukdom som Pete Parada har lidit av sedan barndomen. Enligt Parada så har han tagit beslutet att inte vaccinera sig efter att ha konsulterat läkare.

De övriga medlemmarna i The Offspring har ännu inte uttalat sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.