Operasångaren Plácido Domingo. Foto: AP/TT

Plácido Domingo ställer in London-uppträdande

Uppdaterad
Publicerad

Den skandalomsusade operastjärnan Plácido Domingo drar sig ur uppsättningen av Verdis Don Carlo på Royal Opera House i London i juli. Beslutet är fattat i samförstånd med operahuset som pekar på att inga anklagelser har riktats mot operasångaren under hans tid där.

”Vi vill ta tillfället i akt att bekräfta att vi inte har mottagit några anklagelser om förargligt beteende rörande maestro Domingo under hans tid hos oss. Vi förstår skälen bakom hans beslut att dra sig ur föreställningen”, heter det i ett uttalande.

Över 20 kvinnor har anklagat Plácido Domingo för sexuella trakasserier. Övergreppen ska ha pågått i flera decennier. Anklagelserna blev kända i augusti i fjol och ledde bland annat till att han avgick som chef för Los Angeles Opera och drog sig ur alla kommande framträdanden på Metropolitan Opera i New York.

Det spanska kulturdepartementet har ställt in hans deltagande i två framträdanden. Domingo har själv dragit sig ur La Traviata i Madrid, och den prestigefyllda spanska Ubeda-festivalen har också meddelat att de ställer in Domingos medverkan i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.