Oprah Winfreys på söndagens Golden Globe-gala. Foto: TT

Oprahs brandtal släpps på Spotify

Uppdaterad
Publicerad

”Jag vill att alla flickor som ser det här ska veta att en ny dag väntar i horisonten! Och när den nya dagen äntligen gryr, är det för att enastående kvinnor och några riktigt fenomenala män strider för att försäkra att de blir de ledarna i en tid där ingen någonsin igen behöver säga 'me too'”, sade Oprah Winfrey under sitt tal om maktmissbruk och sexuella trakasserier på Golden Globe-galan i söndags.

Nu släpps talet på Spotify. Det över åtta minuter långa spåret har lagts till på strömningstjänstens Golden Globe-spellista.

Oprah Winfrey tog som första svarta kvinna emot hederspriset Cecil B DeMille Award för sina insatser inom underhållningsindustrin. Brandtalet har hyllats, delats och lett till spekulationer om att tv-mogulen kan bli USA:s nästa president.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.