Özz Nûjen gästade Morgonstudion för att prata om hur han påverkas av regeringens nya coronarestriktioner. Foto: SVT

Özz Nûjen: Mitt företag blöder

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens besked om att maxantalet för deltagare vid allmänna sammankomster nu sänks till åtta personer, finner nu sig många i den redan hårt ansträngda kulturbranschen ännu mer pressade.

– Personligen så blöder mitt företag, säger Özz Nûjen i Morgonstudion.

Under måndagen kom beskedet att max åtta personer får delta i allmänna sammankomster från och med nästa vecka. Regeringen tog samtidigt även bort undantaget som har gällt för restauranger med artister som underhåller matgäster – vilket sätter personer bakom föreställningar, konserter och julshower i ett mycket jobbigt läge.

En av dem, komikern Özz Nûjen, var fram till att det nya beskedet kom aktuell med bland annat en julshow tillsammans med flera kollegor.

– Det går inte att att genomföra för bara åtta personer. Vi har blivit tvungna att ställa in allting just nu, säger Nûjen och tillägger att man har levt i hopp och förtvivlan under hela våren och hösten.

– Att alltid offra kulturen kommer inte att gagna oss i ett senare skede. Det blir lite som ett bondeoffer som man lätt kan offra.

Se mer från intervjun med Özz Nûjen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.