ScHoolboy Q (höger) hoppar över Sverige under sin Europaturné. I juli lovade han att aldrig mer åka hit efter att ASAP Rocky (vänster) häktades. Foto: AP/TT

Rapparen ScHoolboy Q skippar Sverige efter ASAP Rockys dom

Publicerad

I somras när artisten ASAP Rocky satt frihetsberövad i Kronobergshäktet i Stockholm lovade flera rappare att de aldrig skulle besöka Sverige igen. Nu verkar löftena ha fått genomslag i turnéplanerna. ScHoolboy Q kommer i början av nästa år att besöka Finland, Norge och Danmark, men skippar Sverige.

I juli skrev rapparen ScHoolboy Q på Instagram att han aldrig mer kommer att besöka Sverige. Nu presenteras han kommande USA- och Europaturné och Sverige är inte med på listan, något Kingsize var först med att rapportera.

Den som vill se rapparen får bege sig till Helsingfors, Oslo eller Köpenhamn.

Även Tyler, the Creator har lovat att aldrig med uppträda i Sverige. Hiphopduon Earthgang hotade med att ställa in en planerad konsert om inte ASAP Rocky frigavs, men ställde sig som planerat på scen i Stockholm för en vecka sedan.

I juli lovade ScHoolboy att skippa Sverige. Foto: Instagram 9 juli

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.