Rättegången mot R Kelly skjuts upp. Foto: TT

Rättegången mot R Kelly skjuts upp på grund av pandemin – igen

Publicerad

Rättegången mot r'n'b-artisten R Kelly skulle ha inletts den här veckan. Nu skjuts den på grund av coronapandemin upp till nästa år.

Det är inte första gången som en rättegång mot R Kelly skjuts upp. Den här gången har flera vittnen, på grund av coronapandemin, haft problem att ta sig till Chicago där rättegången ska hållas, rapporterar AFP.

Nytt datum

Dessutom har det varit svårt för domstolen att få fram ett nytt datum eftersom många andra förhandlingar skjutits upp på grund av pandemin. Domaren vid Chicagodomstolen hoppas kunna offentliggöra ett nytt datum i mitten av december.

Borgen

Samtidigt meddelade R Kellys advokat att han kommer att ansöka om att Kelly släpps mot borgen. Ansökan har avslagits sex gånger tidigare.

R Kelly är åtalad för sexbrott i Minnesota och barnpornografibrott i Chicago – där han även sitter häktad. R Kelly skulle även ha ställts inför rätta för sexuella övergrepp, utpressning och mutbrott i New York. R Kelly nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.