Misstaget rättades under tacktalet. Foto: TT

Revisionsfirma tar på sig kuvertmissen

Uppdaterad
Publicerad

När bästa film skulle prisas på Oscargalan lästes fel namn upp. Istället för ”La la land”, var filmen ”Moonlight” den rätta vinnaren. Nu tar revisionsfirman PwC på sig ansvaret för missen.

När priserna ska delas ut på Oscargalan är det revisionsfirman PwC som har ansvar för kuverten med vinnarnas namn. En uppgift de haft i över 80 år. När firmans representanter på årets Oscargala insåg missen försökte de ta sig upp på scenen för att rätta till felet – men hann inte, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Vi ber om ursäkt till 'Moonlight', 'La la land', Warren Beatty, Faye Dunaway och Oscarpubliken för misstaget med tillkännagivandet av bästa film” skriver revisionsfirman PwC på Twitter.

Undersöker missen

När Faye Dunaway och Warren Beatty skulle presentera vinnaren i kategorin bästa film fick de fel kuvert och presenterade därför fel vinnare.

”Vi undersöker nu hur det här kunde hända, och ångrar djupt att det här hände. Vi uppskattar hur de nominerade, Oscarakademin, ABC och Jimmy Kimmel med värdighet hanterade situationen” fortsätter PwC i sitt uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.