Ashley Haynes, Loulou Lamotte, Robin Bengtsson och Dianh Yonas Manna (The Mamas) går vidare till final efter lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen 2020. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Robin Bengtsson och The Mamas petade storfavoriten

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Felix Sandman skulle vara självskriven till finalen. Men det tyckte inte tittarna. I stället fick Robin Bengtsson, som i sista stund fick ordning på sin scenshow, ta sig till final tillsammans med The Mamas.

Han har varit storfavorit ända sedan han presenterades som deltagare. Men när tittarna väl fick säga sitt så fick Felix Sandman och hans låt ”Boys with emotions” nöja sig med en plats i andra chansen.

Den påsatsade showen har varit publikens favorit i arenan under alla generalrepetitioner. Men tv-tittarna höll inte med.

Melodifestivalen 2020

I stället blev det den andra stora förhandsfavoriten Robin Bengtsson som fick jubla. Han har haft stora problem med sin scenshow till låten ”Take a chance” under veckan. Men när det väl var dags för direktsändning satt allt där det skulle och det räckte för finalplatsen.

”Syntes att jag hade kul”

– Jag blev jätteförvånad, trodde inte att jag skulle gå direkt till final, säger Robin Bengtsson, en av finalisterna i Melodifestivalens första deltävling.

– Det är en skitstark och bra låt, den är härlig och det syntes att jag hade kul.

Sällskap får Bengtsson av The Mamas som hade växt till en favorit så sent som under lördagen. Med kvällens enda riktigt glada bidrag, ”Move”, lyckades de övertyga tittarna.

– Vi hade så kul och jag är så glad att alla där hemma också hade det. Mission accomplished!, säger Dinah Yonas Ma i The Mamas.

Till Andra chansen gick, förutom Felix Sandman, Malou Prytz med låten ”Ballerina”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet