Robin Bengtsson om strulande scenshowen: ”Nöjd med min insats i alla fall”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Bengtsson har varit en av favoriterna inför lördagskvällens Melodifestival i Linköping. Men med en strulande scenshow har han fått se sig omsprungen av både The Mamas och Malou Prytz i spelbolagens odds.

– Jag är nöjd med min insats i alla fall, säger han till SVT Nyheter.

Efter vinsten i Melodifestivalen 2017 var Robin Bengtsson en självskriven förhandsfavorit när han i år är tillbaka i tävlingen. Hans låt ”Take a chance” har dessutom omskrivits som den kanske starkaste låten i lördagskvällens startfält.

Men samtidigt har scenshowen strulat under repetitionerna. De stora projektioner som ska synas bakom honom på scenen har inte sett lika snygga ut i tv-rutan som det var tänkt. Och det pågår febrilt arbete för att få dem att fungera.

Melodifestivalen 2020

Börjar det bli nervöst nu?

– Genomsjungningarna sitter skitbra. Men numret är lite mer komplicerat när det kommer till projektioner på den här duken bakom och kameravinklar och sånt. Men det kan jag inte påverka så mycket så jag står och så sker det bakom mig. Jag är nöjd med min insats i alla fall, säger han till SVT Nyheter.

Erik Segerstedt (t.h) körar bakom scenen under Robin Bengtssons låt i Melodifestivalen. SVT Nyheter träffade dem båda på artisthotellet. Foto: Malin Johansson/SVT

Veteranen med bakom scenen

Robin Bengtsson står ensam på scenen. Men bakom scenen står en annan veteran i sammanhanget. Erik Segerstedt, som i gruppen E.M.D blev trea i finalen 2009 och utöver det tog sig till andra chansen med norskan Tone Damli 2013, är bakgrundssångare i kulisserna.

Känns det inte som att du hamnar i skuggan här?

– För mig är det en angenäm känsla. Det är skitkul att stå i fokus och vara i centrum. Men det är också en press. Jag älskar att jobba med musik och för mig spelar det inte så stor roll på vilket sätt. Det är kul att bara vara med, säger Erik Segerstedt.

– Det är kul att ha honom med också. Vi är goda vänner privat, säger Robin Bengtsson.

”Ganska lika röster”

Och det är inte första gången grabbarna jobbar ihop. Erik Segerstedt var med på samma sätt då Robin Bengtsson vann med ”I can’t go on” 2017. Båda gångerna handplockades han av sin vän.

– Faktum är att vi har ganska lika röster när vi spättar på i en refräng som både var i ”I Can’t Go On” och i den här låten. Det är en perfekt röst att ha bredvid min i ljudbilden, säger Robin Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet