Rosa Mannens vinjett. Foto: Rosa mannen

Rosa mannens Youtubekanal tillbaka efter nedstängning

Uppdaterad
Publicerad

Den kultförklarade Youtubekanalen Rosa mannen stängdes ned för en dryg vecka sen efter anmälan om upphovsrättsintrång.

Nu är hans klipp tillbaka igen.

”Tack för all support jag fått. Ni är underbara. Tack tack”, skriver ”Rosa mannen” på sin Facebook-sida.

I över 15 år har Rosa mannen publicerat tusentals Youtube-klipp från konserter och gamla tv-program. Ofta har det handlat om mer eller mindre bortglömda pärlor, som med tiden nått en miljonpublik.

Kanalen blev snabbt kultförklarad av många Youtube-användare.

Men för en vecka sedan släcktes den plötsligt ned. Anledningen var att tv-bolaget Nent Group anmält fem klipp från ett tv-program i TV3 som sändes under 90-talet.

Nedstängningen väckte stor uppmärksamhet och det startades en namninsamling för att Nent skulle dra tillbaka sin anmälan.

”Tack alla underbara vänner”

Under tisdagsförmiddagen hävde Youtube spärren. Kanalen är uppe igen och de anmälda klippen är bortplockade.

”Tack alla underbara vänner som har mailat till Nent och alla som skrev under protestlistan med en underskrift och tack för all support jag fått. Ni är underbara. Tack tack”, skriver ”Rosa mannen” på sin Facebook-sida.

Rosa mannen firade sin återkomst med att ladda upp ett klipp från SVT:s Söndagsöppet 1996 där Tommy Körberg och Karin Glenmark sjunger duetten You And I.

Rosa mannen har valt att inte uppge sitt riktiga namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.