Foto: Vilhelm Stokstad/TT

SD-politiker stoppar sagostund med drag queens i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Dragshowartisterna skulle berätta sagor för Trelleborgs barn under det kommande sportlovet. Men det inbokade arrangemanget på biblioteket har plötsligt stoppats av en ledande SD-politiker i kommunen, skriver Trelleborgs Allehanda.

”Med Lady Busty och Miss Shameless får du uppleva en sagostund där världen får vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är” – så lyder beskrivningen av den sagostund som det hbtq-certifierade biblioteket bokat till sportlovet 2023.

Men nu är sagostunden stoppad av kultur- och fritidsnämndens tillträdande ordförande Magnus Isgren (SD).

– Vi kände att kanske just i det här fallet får vi gå in och stoppa. Det är främst namnvalet som stör. Om man kallar sig ”Babsan” eller liknande så var så god, säger Magnus Isgren till tidningen.

Mordhot och trakasserier

Lady Busty och Miss Shameless har fått ta emot hot och hat för sina sagostunder på senare tid.

När biblioteket i Olofström hotades i mitten av oktober valde man att hålla en sagostund med dragshowartisterna digitalt, medan Malmö stadsbibliotek tidigare i höstas tog in väktare för att kunna genomföra evenemanget på ett säkert sätt.

Se mer om konflikten runt Drag story hour i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är tanken med sagostunderna och vad är det som upprör? I videon får du en sammanfattning. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.