Malmö stadsbibliotek. Foto: Johan Nilsson/TT

Hat och hot mot bibliotek efter sagostund

Publicerad

Personalen på Malmö stadsbibliotek har mötts av hat och hot efter en sagostund med dragshow-artisterna Lady Bustys och Miss Shameless, rapporterar Magasin K.

Efter att biblioteket i Olofström beslutat att ställa insagostunden ”Drag story hour” och i stället genomföra den digitaltbestämde sig Malmö stadsbibliotek för att höja säkerheten runtsagostunden som hölls där.

Varken före eller underdragshow-artisterna Lady Bustys och Miss Shameless sagostund iMalmö fanns dock någon hotbild, men efteråt har personalen fåtthatfyllda meddelanden via mejl och sociala medier, uppger MagasinK. Personalen fick också ta emot hot.

– Det är otroligt tråkigt. Mendet är ett faktum att sådana här saker numera händer ibland, sägerMalmös stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson till tidningen.

Hanframhåller att de sociala medierna har ändrat tillvaron förbiblioteken. Efter att biblioteken hbtq-certifierades 2015 harpersonalen utsatts för hat bland annat via mejl.

– Det kan varakampanjer på sociala medier där våra kommunikatörer får sitta enhel dag och svara på mejl. Att det kommer sådana skurar med hat, såvar det inte förr, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.