Benny Fredriksson gick bort 2018. Foto: Christine Olsson/ TT

Stadsteatern instiftar pris till minne av Benny Fredriksson

Publicerad
Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och Anne Sofie von Otter instiftar ett årligt pris till den tidigare vd:n och teaterchefens minne. Priset ska lyfta kulturskapare som ”med spännande uttryck vill nå ut brett”, skriver Kulturhuset Stadsteatern.

Bennypriset instiftas av Kulturhuset Stadsteatern och Anne Sofie von Otter, som var gift med Benny Fredriksson, tidigare vd och teaterchef.

Benny Fredriksson gick bort i mars 2018. Den 2 juli skulle Fredriksson ha fyllt 61.

”Oupphörlig entusiasm”

”Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbetare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarhet och oräddhet som han gjorde”, säger Anne Sofie von Otter i ett pressmeddelande från Kulturhuset Stadsteatern.

Bennypriset, på 100 000 kronor ska uppmana till ”vetgirighet och skaparglädje” och ska varje år delas ut till en eller flera personer som vill nå ut brett med sitt skapande.

Den första utdelningen sker senare i sommar, då tillkännages även årets vinnare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer