Teckning från rättssalen Foto: Jeff Kandyba/TT/Reuters

Stämningen mot Taylor Swift avvisas

Uppdaterad
Publicerad

Det finns inte tillräcklig bevisning för att en amerikansk radioprofil blev avskedad efter att Taylor Swift kontaktat hans arbetsgivare efter att denne skall ha ofredat henne sexuellt. Det menar domaren i det uppmärksammade fallet och därmed avvisas profilens stämningen mot popstjärnan.

Som Kulturnyheterna tidigare rapporterat var det i samband med en spelning år 2013 som den 55-åriga manliga radioprofilen ska ha stoppat in en hand under popstjärnan Taylor Swifts kjol och tagit tag i hennes rumpa, enligt Taylor Swifts stämning mot profilen.

När Taylor Swift sedermera berättade om händelsen avskedades profilen från den radiostation han arbetade vid. Han valde då att stämma Swift och menade att hon förstört hans karriär på grund av anklagelsen. Något som artisten valde att besvara genom att stämma honom tillbaka – för sexuellt ofredande.

LÄS MER: Taylor Swift vittnar i rätten: ”Det var väldigt chockartat”

Båda stämningarna togs upp under samma rättegång, men under helgen kom beskedet att domaren nu avvisar radioprofilens stämning. Detta på grund av att det inte finns tillräcklig bevisning som styrker att det var Taylor Swift som fick honom sparkad från radiostationen.

LÄS MER: Taylor Swift kräver en dollar för sexuellt ofredande

I skadestånd kräver Taylor Swift en dollar, något som motsvarar omkring åtta kronor. Popstjärnan har tidigare uppgett att den symboliska summan ska tjäna som exempel för att andra kvinnor ska slippa offentliga förnedrande handlingar.

Radioprofilen förnekar fortfarande att händelsen skall ha ägt rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.