Trump lanserar ny kommunikationsplattform

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump har lanserat en ny webbsida för kommunikation, som ska publicera innehåll ”direkt från den forne presidentens skrivbord”.

Donald Trump portades från Twitter, och stängdes av från Facebook och Youtube efter stormningen av Capitolium. Sedan dess har han uttalat sig via pressmeddelanden, som nu ska publiceras via den nya webbsidan. Användare kommer att kunna gillamarkera inlägg och dela dem via sina konton på Twitter och Facebook.

Fortsatt portad från sociala medier

Lanseringen kom kort innan Facebooks besked att den forne presidenten är fortsatt bannlyst från plattformen.

Youtube har sagt att de återaktiverar hans konto när risken för ”verkligt våld” minskar. Twitter, där Trump har 88 miljoner följare, har portat honom permanent. En talesperson för Twitter säger till BBC att innehåll som delas på plattformen från Trumps nya hemsida ”generellt tillåts så länge materialet inte bryter mot Twitters regelverk.”

Mer väntas

Jason Miller, rådgivare åt Trump, har tidigare antytt att presidenten ska lansera egna sociala medier, och säger nu att webbsidan inte är allt utan att det ska komma mer, enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.