Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryan Woods, även känd som Lady Maga USA, vill se Trump som president: ”Homofobin och hatet mot sådana som jag växer i USA. Och det beror inte på högern”, säger han. Foto: SVT/SD-Bögar

Tycker att gayrörelsen styrs av vänsterradikala – Lady Maga USA kampanjar för Trump

Uppdaterad
Publicerad

Homosexuella Ryan Woods tar avstånd från den amerikanska gayrörelsen som han menar är alltför vänstervriden. Han kallar sig numera kostymartist istället för dragqueen och kampanjar för Trump.

– De flesta dragartister ser ut som sataniska onda prostituerade. Jag har inget gemensamt med dem. Jag förespråkar kristna värderingar, säger han i programmet SD-Bögar.

Ryan Woods växte upp i en bokstavstrogen mormonsk familj i Utah. Han berättar att hans far lärde honom att hata homosexuella.

– Jag blev bestraffad för att jag betedde mig som en tjej och lekte med Barbie. Antagligen är det därför jag blev en livs levande Barbie, säger Ryan Woods.

Kallar sig inte längre dragqueen

Karaktären Lady Maga USA skapade Ryan Woods 2019 inför presidentvalet. Han tycker att vuxna ska ha friheten att välja själva hur de vill leva sitt liv, men menar att huvudfåran av gayrörelsen har en annan agenda:

– Homofobin och hatet mot sådana som jag växer i USA. Och det beror inte på högern utan på att gayrörelsen har blivit en vänsterradikal, rovlysten maffia som vill sexualisera små barn och tvinga på oss identitetspolitik, säger Ryan Woods.

Själv kallar han sig inte längre dragqueen och är emot drag queen story hour på bibliotek.

– Dragqueen-sagostunder är ett lömskt verktyg för att indoktrinera barn i transsexualism. De söker inte tolerans, utan kulturell dominans, säger han.

Kritik från både konservativa och liberaler

Lady Maga USA har mött kritik från flera håll. Det finns konservativa som menar att han genom att klä sig i kvinnokläder inte skiljer sig från andra dragqueens och bidrar till det han säger sig kämpa mot.

Liberala ifrågasätter hur han kan stödja politiker som de menar tillåter diskriminering av honom själv.

Se SD-Bögar på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.