Manuset till serien skrivs av Ulf Kvensler, som tidigare skrivit bland annat Vår tid är nu. Foto: Gorm Kallestad/TT

Uppmärksammade övergrepp på ridcenter blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

De uppmärksammade händelserna på en hästgård på Ekerö på 1990-talet och i början på 2000-talet används nu som inspiration till en ny tv-serie. Dramaserien, ännu utan namn, bygger på den slutna värld som skapades på ett ridcenter som drevs av en man som tidigare var dömd för sexuella övergrepp.

Produktionsbolaget Jarowskij samarbetar med mannens äldsta dotter, men också med den övriga familjen runt mannen, enligt ett pressmeddelande.

”Under min uppväxt har jag sett på när kvinnor och barn, samt min egen familj, blivit utsatta för övergrepp av min pappa. När andra kunde välja att lämna gården, gick mitt liv ut på en överlevnadsstrategi och att räkna ner till 18-årsdagen då jag äntligen skulle nå ett liv i frihet”, säger dottern i ett pressmeddelande.

Serien görs av Jarowskij i samarbete med TV4 och C More. Manus skrivs av Ulf Kvensler som tidigare skrivit bland annat Vår tid är nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.