Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kulturnyheternas musikreporter Tali da Silva lyfter Tyler, the creator, Waterbaby och Fricky som veckans musiksläpp. Foto: TT

Veckans musiksläpp: ”Det här kommer vi att spela mycket i vår”

Uppdaterad
Publicerad

Waterbaby kliver fram i rampljuset och släpper egen singel, Tyler, the creator kommer med ny låt som en blixt från klar himmel, och Fricky ber oss ta farväl. Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva listar veckans allra hetaste musiksläpp.

Rapparen Fricky, som slog igenom med vad som kallats norrländsk r’n’b, har med nya låten “Nattbussen” börjat röra sig mot ett mörkare sound. Fricky har själv sagt att låten kommer bli det sista av Fricky som vi minns honom. 

– Han vill ta farväl av sitt förflutna för att kunna göra någonting nytt musikaliskt. Och han hintar om att det kommer ett nytt album senare i vår, så det är väldigt spännande, säger Tali da Silva. 

Musikfredag

Otippat låtsläpp 

Den amerikanska rapparen Tyler, the creator överraskade sina fans med att släppa en oväntad singel i veckan. Nya låten “DOGTOOTH” skulle ha varit med på albumet “Call me if you get lost”, som släpptes 2021, men kom inte med på plattan. Låten har väckt vissa frågor hos fans. 

- Han rappar att den som inte vet vad hans mormor eller dotter heter aldrig kommer kunna vara hans riktiga vän. Mig veterligen har han ingen dotter i verkligheten, så det har ju rört upp mycket frågetecken bland fansen. Men man ska tolka det bildligt och metaforiskt, säger Tali da Silva. 

Debutsingeln 

Den svenska artisten Waterbaby, som bland annat hörts på låten “Stockholmsvy” av Hannes, har släppt sin första egna låt. “Airforce blue” är en soulpoplåt med autotune.

– Det här är nog en av låtarna vi kommer spela mycket i vår, säger Tali da Silva. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikfredag

Mer i ämnet