Den historiska stormningen av kongressbyggnaden Kapitolium i Washington DC den 6 januari 2021. Arkivbild. Foto: TT

18 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Ökning av coronavirus i avloppsvattnet

Deltavarianten dominerar och mängden coronavirus i avloppsvattnet har generellt sett ökat sedan mitten av november. Förra veckan märktes en kraftig ökning av Sars-cov-2 i Stockholm och Malmö, men nu verkar den ha stannat av. Det visar undersökningar från KTH och SLU.

Försökte storma Capitolium – döms till fem års fängelse

En 54-årig man har dömts till fem års fängelse för inblandning i stormningen av USA:s kongressbyggnad Capitolium den 6 januari. Det är den hitintills hårdaste domen av de flera hundra som står anklagade för inblandning i stormningen.

54-åringen försökte ta sig in i byggnaden, men motades tillbaka efter att ha blivit pepparsprejad och träffad av en gummimantlad kula.

Tre gripna för mordförsök i Tumba söder om Stockholm

Tre personer greps i en lägenhet i Tumba i Botkyrka kommun under fredagskvällen, misstänkta för inblandning i ett misstänkt mordförsök.

– En person i lägenheten hörde av sig till sjukvården med att han hade en skada i benet, när vi kommer till lägenheten får vi inte ihop berättelserna från personerna där. Och det är en ganska allvarlig skada i benet, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.