21 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Explosion vid flerfamiljshus i centrala Norrköping

Polis och räddningstjänst har larmats till ett flerfamiljshus i centrala Norrköping efter en explosion.

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen – som inträffade vid fyratiden på tisdagsmorgonen.

– Det är avspärrningar på platsen och vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulanspersonal, säger Hugo Brisman, befäl vid polisens regionledningscentral.

Tonåring gripen efter misstänkt skottlossning i Eskilstuna

Under måndagskvällen larmades polisen om en misstänkt skottlossning vid en gångtunnel mellan stadsdelarna Årby och Skiftinge i Eskilstuna.

– Vi är ganska övertygade om att det är en skottlossning som skett, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

En myndig man i övre tonåren har gripits misstänkt för grovt vapenbrott.

900 timmar i bombskydd för ukrainska barn

Ukrainska barn har i snitt tvingats söka skydd under jord i över 900 timmar – mer än en månad – sedan det ryska anfallskriget inleddes, visar en rapport från Rädda Barnen.

Rapporten visar hur ukrainska pojkar och flickor dagligen utsätts för stor fara, och hur de utsätts för psykiskt lidande av att till exempel ha tvingats bevittna våld eller skiljts från familjemedlemmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.