Foto: SVT

Åkesson: ”Tröskeln sänks för samarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens helomvändning i flyktingpolitiken gör nu att Sverigedemokraterna börjar se möjligheter att samarbeta med andra partier om sin politik.
— Det innebär att tröskeln för att samtala och samarbeta med oss sänks och det är jag nöjd med, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i SVT Gomorron Sverige.

Sverigedemokraterna står fortfarande utanför diskussionerna med de övriga riksdagspartierna kring flyktingpolitiken, trots att flera av SD:s förslag nu accepteras av de andra.
— Jag är väldigt nöjd med att man genomför mycket av vår politik samtidigt blir det om möjligt än löjligare när de andra partierna inte vill prata med oss. Jag har svårt att se att det skulle hålla i längden, säger Jimmie Åkesson (SD).
 

Vill stoppa asylinvandring

Men trots att flera av partiets förslag nu genomförs, är partiledaren ändå kritisk till åtgärderna som nu genomförs.

— Det är alldeles för sent. Nu är situationen så allvarlig att vi behöver ett totalstopp för asylinvandring från andra delar av Europa där Sverige inte är första asylland, säger Jimmie Åkesson (SD).

Under fredagen inviger partiledaren Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas landsdagar i Lund. Partiet har haft medvind i flera opinionsundersökningar och ligger nu någonstans runt 17 – 20 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-landsdagar

Mer i ämnet