SD:s partistyrelse vann om välfärd

Uppdaterad
Publicerad

Partistyrelsens linje i frågan om vinster i välfärden vann med klar majoritet, efter en engagerad debatt. Det innebär att SD inte tänker driva krav om att vinster ska återinvesteras i verksamheten.

– Spela inte på Vänsterpartiets planhalva i den här frågan, deras analys är fel och substanslös, sade den ekonomisk-politiske talespersonen Oscar Sjöstedt medan andra som ville se till att skattemedel används uteslutande i skolan och vården hävdade att de drev en socialkonservativ linje värdig SD.

– Det är inte flumvänster eller snuskliberalism, sade riksdagsledamoten Angelika Bengtsson och hävdade att det är helt oacceptabelt att vinster från vårdbolag hamnar i skatteparadis.

SD:s linje blir nu att satsa på kvalitet, inte vinstbegränsning. Partiet ska också driva krav på ekonomiska buffertar i bolagen för att garantera långsiktighet samt åtgärder mot att bolag inte betalar skatt i Sverige.

Ett av partistyrelsens få nederlag var att landsdagarna röstade för att SD ska driva att skoluniform införs i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-landsdagar

Mer i ämnet