Polisens tekniker undersöker en lokal en bit från den misstänkta brottsplatsen. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Kvinna häktad misstänkt för mordet i Malå

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som greps och anhölls av åklagare i fredags, häktades under lördagen av jourdomstol på sannolika skäl misstänkt för mord i Malå. Därmed är två personer häktade i mordfallet.

Det var under natten till måndag 13 februari som en man i 30-årsåldern hittades i en bostad i Malå och senare avled av sina skador. 

En man i 55-årsåldern som greps och anhölls på onsdagskvällen har under fredagen försatts på fri fot. Enligt en uppdatering på polisens hemsida kvarstår misstankarna mot mannen men de ska ha försvagats.

Misstänkt mord i Malå

Sedan i torsdags sitter en man i 50-årsåldern häktad misstänkt på sannolika skäl för mordet. Även en pojke under 18 har tidigare suttit anhållen men försatts på fri fot sedan misstankarna mot honom försvagats.

Högre misstankegraden

I fredags greps och anhölls den vuxna kvinna som på lördagen blev begärd häktad av åklagare, och samma dag blev häktad av tingsrätten. Rätten bedömde henne som på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den högre graden av misstankenivå. Åtal ska vara väckt senast den 17 mars.

Polisen meddelar även att fler uppgifter inte kommer att lämnas för tillfället.

Hör vad polisen sa till SVT den 13 februari om mordfallet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En isolerad händelse” – hör Lars Westermark, lokalpolisområdeschef, berätta om fallet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malå

Mer i ämnet