Efter helgens brand flyttas en del av barnen till Holmaskolen. Foto: Mikael Nilsson/Dalia Abdul Razeq

Efter branden – här är barnens nya förskola

Uppdaterad
Publicerad

Förskoleförvaltningen har lyckats hitta tillfälliga lokaler till barnen, efter branden på en förskola i Holma i Malmö i helgen.

– Det har gått över förväntan. Vi har fått hjälp från grundskoleförvaltningen. Holmaskolan har upplåtit lokaler, där har vi placerat 21 barn. Sedan hade vi också lediga lokaler på Snödroppens förskola. Vårdnadshavare som är föräldralediga har även låtit barn stanna hemma idag, säger Margaretha Danielsson, chef för område Väster i utbildningsförvaltningen.

En av två avdelningar på förskolan totalförstördes i en kraftig brand under natten mot söndagen. Den ena byggnaden rökskadades, och under gårdagen arbetade personal med att sanera avdelningen. Alla textilier och kuddar plockades ner för att tvättas och på så sätt minimera rökskadan.

– Beskedet idag är att rökskadan verkar ganska så lätt och att vi redan på onsdag kan använda lokalerna i hela huset igen. Just nu är vi på halva husets yta. Nu är det vädring som gäller, säger Margaretha Danielsson.

Barnen kommer att vara placerade i de tillfälliga lokalerna till augusti, och förvaltningen försöker nu hitta en långsiktlig lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.