Foto: Matias J. Ocner/Miami Herald via AP

Boende varnades om skador i byggnaden i april

Uppdaterad
Publicerad

Sex dagar efter husraset i Miami Beach har nu 18 personer bekräftats döda.

Med undantag för timmarna strax efter raset har ingen person hittats levande men enligt myndigheterna finns det fortfarande hopp.

– Räddningsinsatsen fortsätter utan avbrott förutom det korta åskväder vi hade idag, sade borgmästare Charles Burkett på en presskonferens på tisdagen.

145 personer saknas forfarande.

Det är ännu oklart vad som orsakade att det 40-år gamla tolvvåningshuset rasade.

I amerikanska medier rapporteras nu om att de boende bara för några månader sedan fått en varning om skador i kontruktionen. I april 2021 skickade bostadsföreningens ordförande ut ett brev till de boende om att de skador i betongen som upptäckts 2018 sedan dess kraftigt har förvärrats. I brevet konstateras att skadorna måste åtgärdas omgående.

Presidenten åker till Miami

USA:s president Joe Biden och hans fru Jill Biden kommer att besöka Miami på torsdagen.

– De vill personligen tacka de som var först på plats, räddningsarbetarna och alla som har jobbat dygnet runt, säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.