Foto: TT

Storbankerna sänker boräntan

Uppdaterad
Publicerad

De fyra storbankerna valde att sänka sina korta bolåneräntor efter Riksbankens besked om att sänka reporäntan från 1 till 0,75 procent.

Handelsbanken sänker sina bolåneräntor från och med onsdag.

Listräntan för tremånaderslån sänks med 16 punkter (hundradels procentenheter) till 2,66 procent. Ettårsräntan sänks med 14 punkter till 2,64 procent.

Riksbanken sänker räntan

Även SEB och Nordea har beslutat att sänka sina korta bolåneräntor med 0,15 procentenheter respektive 0,10 procentenheter.

– Vi gör en justering på vår tremånadersränta och sänker listpriset från 2,87 till 2,72 procent, säger Anna Helsén, presschef på SEB.

Nordea sänker också den rörliga tremånadersräntan, med 0,10 procentenheter till 2,68 procent.

Fler sänker

Under dagen tog också Swedbank beslutet att sänka tremånadersräntan.

– Vi sänker den rörliga räntan med 0,15 procentenheter till 2,69 procent,men avvaktar med de långa löptiderna, säger Anna Sundblad, presschef på Swedbank.

På den övriga bolånemarknaden sänker SBAB och Länsförsäkringar bolåneräntorna.

SBAB med mellan 0,03 och 0,16 procentenheter och Länsförsäkringar med 0,13 procentenheter på tremånadersräntan och den ettåriga bundna räntan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksbanken sänker räntan

Mer i ämnet