Pensionsmyndigheten drar tillbaka sin stämning mot Allra. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Pensionsmyndigheten förlikas med Allra

Uppdaterad
Publicerad

Pensionsmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att myndigheten har nått en förlikning med Allra Luxembourg, som tidigare gick under namnet Allra Asset Management.

Uppgörelsen innebär att Allra ska betala 4-5 miljoner euro till Pensionsmyndigheten som i sin tur drar tillbaka sin stämning. Det motsvarar ungefär 44-54 miljoner kronor.

”Vi drar tillbaka stämningen eftersom vi inte ser att stämningen kommer att ge pensionsspararna en högre kompensation än vad förlikningen ger”, säger myndighetens chefsjurist Lena Aronson i en kommentar.

Det var i juni 2018 som myndigheten stämde Allra vid Stockholms tingsrätt för riggade warrantaffärer. Pensionsmyndighetens krav uppgick till drygt 217 miljoner kronor

Myndigheten skriver att förutsättningarna att få in de pengarna förändrats sedan Allra trätt i likvidation.

Pengarna som nu kommer in ska betalas ut till pensionssparare som drabbats av Allra-härvan.

”Vi konstaterar att vi nu får in medel som vi sedan kan betala ut till drabbade pensionssparare även om de inte på långa vägar täcker de krav vi menar att vi har”, säger Lena Aronsson i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.