Pensionssparare i Falcon Funds får tillbaka 335 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Drabbade pensionssparare i Falcon Funds-härvan ska nu få tillbaka sammanlagt 32,5 miljoner euro, motsvarande cirka 335 miljoner svenska kronor. Pensionsmyndigheten har nått en överenskommelse med förvaringsinstitutet Bank of Valetta enligt ett pressmeddelande.

”Uppgörelserna är en framgång för Pensionsmyndighetens arbete att få tillbaka pengar till våra pensionssparare och pensionärer. De ökar också tilltron till det europeiska fondregelverket då fondbolagets förvaringsinstitut och försäkringsbolag nu tar visst ansvar för att bedrägeriet kunde begås”, säger Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr i ett pressmeddelande.

Pengarna ska fördelas i proportion till hur mycket varje sparare har förlorat i anslutning till bedrägerierna. Pengarna ska sättas in på de drabbades konton under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.