Polisen i Sri Lanka slår till mot en adress i en förort till huvudstaden Colombo. Två personer greps här samtidigt som tre poliser dog. Foto: Ishara S Kodikara/TT

Försvarsministern: ”Vi agerar mot alla extremistgrupper”

Uppdaterad
Publicerad

Tretton personer har gripits efter terrordådet i Sri Lanka på påskdagen. Enligt försvarsminister Ruwan Wijewardane agerar nu myndigheterna mot alla extremistgrupper i landet.

– Vi kommer agera mot dem oavsett vilken religiös extremism de tillhör, sade han kort innan gripandena enligt BBC.

Under söndagseftermiddagen svensk tid slog polisen till mot en adress i en förort till huvudstaden Colombo. Totalt 13 personer har gripits, enligt AFP. Det är oklart om alla greps på den adressen. Samtidigt dog tre poliser under tillslaget, enligt BBC.

Tillslaget var i närheten av den plats där den åttonde explosionen skedde.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Slår till mot extremistgrupper

Det finns ännu inga uppgifter om eventuella motiv för attackerna – och om vilka gärningspersonerna är. Försvarsminister Ruwan Wijewardane kallar det för ett terrordåd och säger att alla personer som tros vara involverade i dåden har identifierats.

Enligt honom kommer nu myndigheterna agera mot alla extremistgrupper i landet.

– Vi kommer göra allt vi kan. Vi kommer agera mot dem oavsett vilken religiös extremism de tillhör, säger han enligt BBC.

Han fortsätter:

– Vi ska inte ge de här extremistgrupperna någon möjlighet att fortsätta göra det de har gjort de senaste dagarna.

”Alla är identifierade”

Det är oklart om ytterligare gripanden är att vänta. Enligt försvarsministern så tror myndigheterna sig nu ha identifierat alla inblandade.

– Vi tror att alla som har varit involverade i den här terrorattacken kommer att gripas så snart som möjligt, sade han kort innan beskedet om att sju personer gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet