Under gårdagen drabbades många tågresenärer av omfattande förseningar, något många upplever som vardagsmat. Foto: TT

SVT:s läsare delade med sig av sina tågupplevelser

Uppdaterad
Publicerad

Under den gångna veckan har svenskarna drabbats av, vad som känts som, tågproblem efter tågproblem och under gårdagen nådde det sin kulmen då passagerare tvingades evakuera ett tåg efter fyra timmar. Här under kan du läsa läsarnas egna erfarenheter av att resa med tåg i Sverige.

Under gårdagen skapade en nedfallen kontaktledning kaos i tågtrafiken norr om Stockholm. Efter hela sex timmar kom tågen åter i rullning, men då enbart på två av de fyra spåren in till Stockholms central. Enligt den nuvarande prognosen kommer det även vara fortsatta problem med trafiken under torsdagen.

Frustrationen var stor bland de tågresenärer som fastnade i oredan, och för dem som satt fast på ett Arlanda express-tåg i över fyra timmar blev det hela mer eller mindre outhärligt. Passagerare vittnar om hetta, panik och sanitära problem då tåget saknade toalett. Det blev slutligen så illa att passagerare valde att evakuera tåget.

Gårdagen inget undantag

Gårdagens händelser känns dock inte som några undantag i den svenska tågtrafiken. Många svenskar upplever att det har varit flera år  av återkommande förseningar och inställda avgångar på grund av allt ifrån nedfallna kontaktledningar, lok-, växel- och spårproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.