Prinsessan Madeleine och Chris O´Niell Visa alla (2)
Visa alla (2)

SVT guidar till bröllopet

Publicerad

Intresset för prinsessbröllopet är stort, menar Ebba von Sydow och SVT:s hovexpert Roger Lundgren.

SVT sände på nationaldagen från Slottsbacken, i hjärtat av bröllopet, ett stenkast från Slottskyrkan och SVT:s bröllopsstudio där förberedelserna pågår in i det sista. Ebba von Sydow kommer att leda SVT:s sändning från bröllopet på lördag.

– Intresset är stort, inte minst så tycks folk vara nyfikna på brudgummen. Förhoppningsvis får svenska folket chans att lära känna Chris bättre nu när han gifter in sig i svenska kungafamiljen, säger hon.

Många detaljer kring bröllopet är fortfarande hemliga.

– Både gäster och miljoner tv-tittare ska ju bli överraskade. Själv är jag just nu slav under diverse väder-appar, måtte det bli en strålande solig junidag! Visst är det okej om det regnar också, det sägs ju betyda tur, men det vore härligt med sol, säger Ebba von Sydow.

Vigseln hålls på engelska

Den blivande maken kommer inte att säga ja till prinsessan – det blir istället ett ett engelskt ”yes” eller möjligtvis ”I do”. Vigseltalet och böner kommer att vara på engelska, men prinsessan kommer att svara på svenska och den blivande brudgummen svarar på engelska. De engelskspråkiga delarna av vigseln textas på svenska i SVT:s sändning.

Bröllopet kommer att hållas i Slottskyrkan i Stockholm lördagen den 8 juni, och vigselakten kommer att börja klockan 16:00.

SVT sänder direkt från vigseln, den efterföljande kortegen och den bröllopsfest som senare hålls på Drottningholms slott.

Ebba von Sydow bloggar om förberedelserna inför bröllopssändningen.

Sändningstiderna på lördag är:

* SVT1 kl 15:00 – 17:50
* SVT2 kl 17:50 – 20:00
* SVT1 kl 20:00 – 21:00 (sammandrag)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Prinsessan Madeleines bröllop

Mer i ämnet