12 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals afghanska barn ensamma i Qatar

Omkring 300 afghanska barn har evakuerats från Kabul utan sina föräldrar i samband med att talibanerna tog makten i landet, enligt FN:s barnfond Unicef.

Merparten av dem befinner sig i Qatar, och deras framtid är oklar.

Historiskt steg för hbtqi-rörelsen: Första lutheranska transbiskopen

Den evangeliska kyrkan i Amerika installerade sin första transpersonsbiskop, Megan Rohrer, under lördagen.

– Skåda, jag gör någonting nytt! skrev hen på sina sociala medier tjänsten till ära.

Rohrer har skrivit flertalet religiösa skrifter med namn som ”Is it a boy, girl or both?”, där de trycker på allas lika rätt att existera och inkluderas i ett jämställt samhälle.

Raducanu skrev historia med US Open-vinsten

Emma Raducanu blev den första kvalspelaren, även herrar inräknat, att vinna en Grand Slam. Den 150-rankade brittiskan slog den 73-rankade Leylah Fernandez med 6-4,6-3 inför ett fullsatt Arthur Ashe-stadion i US Open-finalen.

– Jag försöker att få ordning på tankarna, det bara snurrar. Det är den bästa dagen i mitt liv och jag trodde aldrig att det här skulle vara möjligt. Jag överraskade mig själv, säger Raducanu i Eurosports sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.