Majoriteten av Italiens 60 miljoner italienare håller sig instängda i sina hem men frustrationen bland dem som inte vill vara instängda växer för varje dag. Foto: EPA/Ettore Ferrari

17 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Smitta även i södra Italien – tusentals bryter mor karantänen

Utegångsförbudet hålls inte i Italien. Bara i lördags stoppades över 7000 personer ute utan tillstånd. Nu har smitthärdar uppstått även i söder.

– Det är 90 procent som är ansvarsfulla, 10 procent har inte förstått alls, säger Vincenzo De Luca, president för regionen Campania.

Ohios primärval ställs in

Ohios guvernör Mike DeWine säger att primärvalen som skulle hållas i delstaten under tisdagen, lokal tid, inte kommer att genomföras på grund av den risk som coronaviruset medför, rapporterar CNBC News.

Tufft att få permanent uppehållstillstånd genom gymnasielagen

Zabi Amiri har utbildat sig till livsmedelsoperatör och han är den första som fått permanent uppehållstillstånd genom den omstridda gymnasielagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.