22 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Anlagd storbrand i Borås – varning för röken

En omfattande brand härjar i Willys livsmedelsbutik strax norr om centrala Borås. Folk i området varnas för den kraftiga röken.  I ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, uppmanar räddningsledaren alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Epsteins häktesvakter erkänner – förfalskade handlingar

Sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein tog sitt liv i en häktescell i New York 2019, trots extra bevakning. Nu erkänner vakterna som skulle kontrollera honom att de förfalskade protokollen som skulle visa att de hade koll, skriver AP och hänvisar till amerikanska myndigheter.

Coronainspektörer vittnar om hårdare tonläge från kroggäster

I mer än ett år har krogar och kaféer inspekterats – i hopp om att minska trängsel. I Stockholm märks ingen ljusning, samtidigt som man tampas med ett annat huvudbry: otrevliga gäster. Även i Malmö har kontrollanter fått påhopp, och går därför i civilkläder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.