• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

En transformatorstation började brinna på tisdagskvällen i Smygehamn och orsakade ett omfattande strömavbrott. Foto: Mikael Nilsson

27 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Flera hushåll utan ström i södra Sverige efter explosion i ställverk

Omkring 5 000 Eon-kunder i Trelleborg och Skurup drabbades av ett strömavbrott på tisdagsskvällen efter att en transformatorstation börjat brinna. På onsdagsmorgonen är flera hushåll utan ström, men enligt Eon ska alla få tillbaka elen innan 8.00.

Majoritet röstade emot Trumps nödläge i representanthuset

En majoritet i USA:s representanthus har röstat ja till att stoppa president Donald Trumps utlysta nödläge i landets södra gräns, skriver New York Times. Nu väntar en omröstning i senaten. Oavsett resultatet i senaten har Trump tidigare sagt att han tänker lägga sitt veto mot resolutionen om det skulle gå vidare. Men resultat kan ha betydelse för de 16 delstater som just nu driver en rättsprocess mot Trumps nödläge.

60 personer befaras begravda i gruvras i Indonesien

Omkring 60 personer befaras ligga under rasmassorna efter ett gruvras i Indonesien, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Gruvan som har rasat ska vara en illegal guldgruva på ön Sulawesi. Räddningsarbetet försvåras av att gruvan ligger på en avsides plats, som bara går att nå till fots, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.