Ett fyra våningar högt flerfamiljshus började brinna under natten mot måndag i Persborg i Malmö. Foto: Mikael Nilsson/SVT

29 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Kraftig brand i flerfamiljshus i Malmö – boende evakuerades

Ett 40-tal boende fick evakueras sedan en lägenhet på fjärde våningen börjat brinna i Persborg i Malmö strax efter midnatt. Elden spred sig till vinden och brände hål i hustaket. Det var andra gången på ett dygn som räddningstjänsten larmades om brand i bostaden.

Räddningstjänsten i södra Skåne hade i övrigt en hektiskt natt med flera mindre bränder. Bland annat uppstod en brand på en lägenhetsbalkong i bostadsområdet Lindängen. I Lund fattade en garagekedja eld i anslutning till ett miljöhus och flera bilar brandskadades.

Premiärminstern i Spanien utropar sig som valsegrare

Spaniens socialdemokratiske premiärminister Pedro Sánchez har utropat sig och sitt parti PSOE till vinnare i landets parlamentsval.

– Socialdemokraterna har vunnit valet, och med det har framtiden vunnit och dåtiden har förlorat, sade Sánchez från balkongen till partiets huvudkontor i Madrid.

Historiskt första VM-guld till Småkronorna

Sverige vann VM i ishockey för U18 för första gången. I finalen som spelades i Örnsköldsvik slog svenskaran Ryssland. Stor hjälte blev Lucas Raymond då han avgjorde till 4-3 i förlängning efter två mål under ordinarie speltid.

– Det är helt magiskt att få göra det på hemmaplan, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.