Trump menar att Nordkorea missaktat Kina med sitt senaste robottest. Foto: TT

29 april: Nattens nyheter – på en minut

Publicerad

Nordkorea gjorde nytt robottest

FN:s säkerhetsråd uppmanade Nordkorea, som så många gånger tidigare, att sluta med sitt kärnvapenprogram och sina robottester under ett möte på fredagen. Även Sverige valde att fördöma kommunistdiktaturens agerande efter ministermötet. Men bara några timmar senare, natten mot lördagen svensk tid, genomförde Nordkorea ännu ett robottest. Testet fördömdes av bland andra USA och Japan.

Storbrand på skola i Kungälv

En större brand rasade i en skola i Kungälv under natten mot lördagen. Branden härjade turligt nog i en del av skolan som skulle tömmas och som knappt används längre. Kraftig rök spred sig över stora delar av Kungälv.

Lyxfestival slutar i kaos – anklagas för bedrägeri

Den lyxiga musikfestivalen Fyre Festival skulle ha börjat på fredagen på ögruppen Exuma i Bahamas, men när festivalbesökare anlände möttes de av kaos. – Fyre Fest är totalkatastrof, skriver en festivalbesökare på Twitter.

29 april: Detta händer idag

  • Trumps 100:e dag som president
  • Extrainsatt brexit-möte i EU

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.