Foto: SVT / Christopher Hunt

Advokat Elisabeth Massi Fritz begär överprövning mot Lasse Kronér

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot SVT-profilen Lasse Kronér – som misstänktes för sexuella trakasserier – har lagts ned. Men nu begär den före detta praktikanten överprövning av åklagarens beslut.
– Jag är oskyldigt anklagad. Det är jobbigt att det här tar tid, säger Lasse Kronér till SVT.

I samband med metoo-rörelsen i höstas polisanmälde en tidigare praktikant på SVT tv-profilen Lasse Kronér för sexuella trakasserier. Kronér tillbakavisade anklagelserna. I onsdags meddelade åklagare Stefan Lind att förundersökningen om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande läggs ned.

Begär överprövning

Kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz  skriver i ett pressmeddelande att hon inte delar åklagarens bedömning och begär därför överprövning av åklagarens beslut.

”Min klient känner sig otroligt kränkt och utnyttjad”, skriver Elisabeth Massi Fritz. Hon uppger att Kronér har skickat ett stort antal sms med ovälkomna sexuella anspelningar när de jobbade ihop med programmet ”Doobidoo”.

Åklagaren: Saknas skäl

Åklagaren anser å sin sida att det saknas skäl att misstänka att meddelandenas syfte var att kränka praktikantens sexuella integritet. Därmed finns inget brott, enligt åklagaren.

En överprövning av ett åklagarbeslut görs av en högre åklagare, en överåklagare. I undantagsfall kan ett åklagarbeslut prövas av riksåklagarens som sista instans, men det är mycket ovanligt.

”Har inget med det här att göra längre”

Lasse Kronér, som tidigare haft ett förhållande med kvinnan, står fast vid att han är oskyldigt anklagad.

– Åklagaren har gått igenom detta väldigt noggrant under 3,5 månad vilket är extremt lång tid. Jag är varken inkallad till förhör till polis eller åklagare vilket betyder att jag är totalt oskyldigt anklagad, säger han.

Han berättar även att han skrivit ett inlägg på Twitter för första gången under den här tiden.

– Jag är helt friad och har inget med det här att göra längre. Det är bara jobbigt att det här tar tid och att det blir en massa ringar på vattnet, säger Kronér.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer